Bericht van bylandt.com:

Rosada Fashion Outlet Roosendaal

Rosada Fashion Outlet zag in 2006 het levenslicht. 10 jaar later is de factory outlet anderhalf keer zo groot en compleet vernieuwd met een nog groter winkelaanbod. Na een uitgebreide revitalisering gaat de zon weer schijnen in Roosendaal.

Funshoppen in een mooie omgeving

“Om de revitalisering mogelijk te maken is flink geïnvesteerd”, vertelt Kees Woltering, directeur van ontwikkelaar Stable International. “Want een dag naar een factory outlet is een dagje uit met als hoofdthema funshoppen. Bij dit dagje uit gevoel hoort een mooi vormgegeven omgeving. Kortom, het moet er schoon en veilig zijn, maar bovenal moet het mooi zijn. De gebouwen en het openbare winkelgebied moeten de bezoeker het gevoel geven dat ze het naar het zin wordt gemaakt. Vandaar dat bij het ontwerpen van de openbare ruimte zoveel aandacht, tijd en geld is geïnvesteerd om er iets moois van te maken.”

Meteorieten

De openbare ruimte is met een duidelijke visie ingericht. Rop van Loenhout van attika architekten:

“In de verharding zijn cirkels aangebracht om plekken te duiden en verbindingen te maken. Maar ook om de natuurlijke materialen die in de openbare ruimte aanwezig te benadrukken. Deze zijn als een soort meteorieten neergedaald en hebben de cirkels gecreëerd. De ene keer staat een grote speelkei in zo’n cirkel centraal, de andere keer een ronde fontein of een lichtmast. De bestrating gaat van gevel tot gevel om de ruimte te benadrukken en er is een duidelijke stoepstrook voor de winkelpanden aangelegd.”

Het ontwerp is ook doorgevoerd in de openbare ruimte van de bestaande bebouwing. “Het verschil tussen de bestaande bouw en de nieuwbouw wordt nauwelijks ervaren omdat er een mooie eenheid is ontstaan door de aanleg van een compleet nieuw en fraai vormgegeven openbaar gebied”, zegt Kees.

Aangenaam contrast

Rop: “We hebben voor de bestrating bewust gekozen voor hoogwaardige straatklinkers. De combinatie van het warme genuanceerde geel en het effen bruin geeft een aangenaam contrast. In het voortraject hebben we middels proefvlakken overigens nog gekeken naar een getrommelde variant van de stenen, maar dit gaf een te rustiek beeld. Nu is het net iets strakker.”

Kees vindt dat het straatwerk een vrolijke, luxe en prettige uitstraling creëert. “Het is geen eentonig tapijt geworden en met de cirkels is er een fraaie afwisseling in het patroon. De combinatie van gebouwen met het vormgegeven landschap heeft een prachtig eindresultaat gegeven.”

Projectinformatie
Opdrachtgever: Stable International
Ontwerp: attika architekten
Civieltechnisch advies: Van Dijk Advies & Techniek
Uitvoerder: Aannemingsbedrijf Gebr. Moerland B.V.
Kleuren: Kleurenmix van Terra Sabbia en Terra ToscanaTerra Umbria

Formaat: Dikformaat